Wonen

Tips om een kleine kinderkamer in te richten!

Bij het inrichten van een kleine kinderkamer is het erg belangrijk om goed na te denken over de meubels en opbergmogelijkheden die het beste werken voor jouw ruimte. Benieuwd hoe jij dit het beste kan doen? Lees dan snel dit artikel voor handige tips!

Meubel tips

Het uitkiezen van de juiste meubels voor in een kleine kinderkamer kan erg lastig zijn. Je wilt natuurlijk wel dat er genoeg ruimte overblijft om te kunnen spelen. Maar daarbij moet er ook voldoende ruimte overblijven om alle spullen te kunnen opbergen. Hieronder geven wij jou een aantal handige tips:

  • Maak gebruik van kleine meubels en zet niet te veel meubels in de kamer. Hierdoor voelt de kamer al snel groter en opener aan.
  • Maak gebruik van een halfhoogslaper: zo kan jouw kind genieten van een heerlijke nachtrust, terwijl ze onder het bed beschikken over voldoende speelruimte!
  • Maak gebruik van stapelbedden. Dit is een ideale oplossing wanneer jij twee kinderen hebt die één kamer delen. Deze bedden nemen weinig ruimte in beslag en vaak is er ook nog een opbergmogelijkheid onder het bed. Ideaal!

Opberg ideeën

Dan de opbergmogelijkheden voor in een kleine kinderkamer. Het is belangrijk dat er voldoende opbergruimte is voor alle kleding en speelgoed van jouw kind. Je wilt niet dat al het speelgoed op de grond blijft liggen natuurlijk! 

Kijk daarom eens naar een halfhoogslaper met bureau. Op deze manier combineer jij het bed van jouw kind, met opbergruimte voor speelgoed en andere zaken! Omdat het bureau onder het bed gevestigd zit, hoef jij geen extra ruimte meer te creëren voor jouw kind om te kunnen spelen. Tevens kan het bureau ook gelijk dienen als opbergruimte voor bijvoorbeeld speelgoed. 

Wanddecoratie

Door het gebruik van wanddecoratie kan jij de kinderkamer al snel groter en warmer laten aanvoelen. Overweeg daarom bijvoorbeeld eens om posters aan de muur te hangen. Zo geef je karakter en persoonlijkheid aan de kamer van jouw kind, zonder dat deze ruimte in beslag neemt. 

Ga je toch liever voor behang of verf om de kamer mee op te fleuren? Ga dan het liefst voor behang met patronen en kleurrijke verfkleuren. Beperk jezelf wel in het te veel gebruiken van verschillende kleuren door elkaar. Kies voor één of twee kleuren die je weer kan laten terugkomen in de kamer. Zo heb je minder visuele ruis, waardoor de kamer ook groter lijkt.

Voldoende licht

Tot slot is een tip om de kinderkamer ruimtelijk te laten lijken door voldoende lichtinval in de kamer te brengen. Bedenk daarom goed waar je de kasten en het bed neerzet. Zo kun je het beste een hoge kast niet direct naar het raam plaatsen. Hiermee blokkeer je namelijk de natuurlijke lichtinval! 

Met deze tips kan jij de kleine kinderkamer omtoveren tot een geweldig slaap- en speelparadijs!

Back to top button